DSC 0324 bw


“Ik wil je graag helpen met je bewust te laten worden van wat je lichaam & geest
nodig hebben. Waardoor je weer meer inzicht krijgt en tevens verder kan groeien. Geniet en durf volop te staan in je vrouwelijke kracht!”


Larissa Pietrala

OVER LARISSA PIETRALA

ACHTERGROND
Vanuit mijn opleiding aan de Academie voor schilderkunst in Antwerpen is mijn interesse gewekt in de mens, wie zijn we en hoe werkt ons lichaam? Mijn interesse voor het menselijk lichaam groeide verder door de Chinese filosofie, geneeskunde en gevechtskunst. Hierdoor kwam ik in contact met Sifu Henny Eleonora waarbij ik de Tao Yin opleiding in Amsterdam heb gevolgd. Nu nog steeds is de Tao Yin de basis voor mijn yogalessen.

FILOSOFIE
Ik wil je graag helpen met je bewust te laten worden van wat je lichaam nodig heeft, waardoor je weer meer inzicht krijgt in je lichaam en in je doen en laten. Dit doe ik door je vertrouwen te geven in je zwangerschap, ondersteuning te bieden bij je bevalling (samen met je partner), of door je tot rust te laten komen bij de yoga na een drukke dag. In mijn werk als massagetherapeute voel ik wat je lichaam op dat moment nodig heeft. Ik maak meer ruimte, waardoor je meer in contact komt met je lichaam en daardoor je hoofd kunt laten ontspannen. Ik creëer vitaliteit door beweging en aandacht.

OPLEIDINGEN
Ik heb me laten opleiden tot massagetherapeute, door de 5-jarige opleiding ‘4 dimensionaal bodyworker’ bij 4D LIFE in België te volgen. Waar ik me onder andere heb verdiept in de shiatsu therapie, Chi nei tsang en Craniosacraal therapie. In Nederland heb ik nog bijscholingen gevolgd bij het Leffelaar College voor sportmasseur en o.a zwangerschapsmassage bij Joyce Hoek Pula. Ik laat mezelf nog regelmatig bijscholen om me verder te specialiseren.

Ik heb zelf zoveel geleerd in mijn proces van zwanger worden, zwanger zijn en als moeder van drie leuke temperamentvolle kinderen, dat het heel fijn is om dit te mogen integreren in mijn werk. Ik vind het belangrijk om dit in Studio Mama Flow tot uiting te laten komen en om te delen met anderen vrouwen. Want hoe houden we onszelf in balans, met al die ballen in de lucht als werkende vrouw, moeder en als partner? En hoe doen we dit zonder onszelf uit het oog te verliezen? Daarom ben ik mij gaan verdiepen in yoga voor vrouwen in elke fase van hun leven, en daardoor ook in yoga voor baby’s en kinderen.

De opleidingen zwangerschapsyoga, postnatale yoga (met en zonder baby), well woman yoga en fertiliteitsyoga heb ik gevolgd bij mijn grote inspirator Francoise Freedman en Kirsteen Ruffel van Birthlight in Londen en Utrecht. Voor de baby yoga, dreumes-peuter-kleuter yoga heb ik aanvullende trainingen gevolgd op de Jip en Jan Academie en Wobbelyoga bij Rianne Roodbeen. Verdiepingsworkshops Yin yoga en Restorative yoga gevolgd bij Mirjam wagner en Lizzie Lasater. En mijn laatste opleiding tot Fusion Hormoonyoga docente bij Silvia Mullaart is een mooie aanvulling op al de andere opleidingen en waarin ik me nog steeds verdiep, want hormonen zijn zo belangrijk voor onze balanshuishouding op verschillende gebieden!

DOULA
Naast mijn werk als massagetherapeute en yogadocente, sta ik vrouwen en hun partners ook bij tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kindje als doula. Ik heb me tot doula laten opleiden bij BiA Doula (JJ Doula) in Amsterdam, door Jennifer Walker en Jacky Bloemraad de Boer. Bij Jacky heb ik nog verschillende verdiepingsworkshops gevolgd over het gebruik van de juiste voeding en aanvullende kruiden bij fertiliteit, de zwangerschap en kraamtijd. Verder heb ik Spinning Babies workshops gevolgd bij Gail Tully, bij Mirjam Heemskerk belly binding leren knopen en heb ik rebozotrainingen gevolgd bij Thea van Tuyl en Mirjam de Keijzer met wie ik nu een mooie samenwerking heb om samen mee de rebozo workshops aan te bieden in nederland en omstreken.

Al het bovenstaande dat ik heb geleerd komt tot uiting in mijn yogalessen, op mijn massagetafel en als doula in het geboorteproces. Ik nodig je dan ook graag uit om je samen door mij en met andere vrouwen te laten inspireren en bewuster te worden van je lichaam & mind bij Studio Mama Flow.

Larissa Pietrala

Follow us @studiomamaflow